Vés al contingut
Malapeça
Fondo abstracto naranja
Fondo abstracto naranja

Què és?

Mala Peça és un pol cooperatiu i un espai de pensament crític obert a tothom concebut per transformar la realitat material des dels paràmetres de l’Economia Social i Solidària (ESS). És la porta d’entrada al cooperativisme i l’ESS a la ciutat de Sabadell.

Alhora Mala Peça és un nou actor i agitador cultural alternatiu i comunitari que neix amb la voluntat de crear una comunitat radicalment transformadora.

Mala Peça prové d’una expressió que es feia servir durant l’època de les fàbriques tèxtils, i denominava aquelles peces o bobines que no es regien pel patró establert i que quedaven descartades per la seva consumició / producció, però que podien ser realment utilitzables.

Història

Mala Peça és un espai que trenca patrons, els modifica i els crema, que no creu en l’hegemonia del pensament imperant ni tampoc en el propi sistema per obsolet i inútil.

De caràcter reivindicatiu, rigorós i amb la perspectiva de que un futur millor és possible, Mala Peça és un espai que enxarxa, relaciona, transforma i cuida, amb perspectiva i fonaments anticapitalistes i feministes.

Història

A Mala Peça,

#CrememPatrons

per crear un món millor on cap patró serà necessari.

Què fem?

Mala Peça és un espai físic amb una zona de co-treball on cooperatives, entitats i persones autònomes treballen, es relacionen i gestionen comunitàriament el dia a dia.

escritorio

També és un espai obert al públic amb una agenda cultural autoproduida, itineraris educacionals d’Economia Social i Solidària (ESS), així com un punt de trobada en forma de pol cooperatiu on els diferents agents cooperativistes del territori (Xarxa d’Economia Solidària, Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, Teler Cooperatiu entre d’altres) i les cooperatives que en formen part dialoguen, intercooperen, promocionen i impulsen l’ESS com a model socioeconòmic.

Fondo abstracto
escritorio
Patio

Durant els darrers anys hem activat esdeveniments com La Regadora, hem impulsat projectes socioeconòmics que han enfortit l’ESS al nostre territori i hem assessorat entitats i institucions amb voluntat de transformació. Ara volem anar més enllà des d’aquest nou espai introduint una nova manera d’entendre la cultura, creant una comunitat activa, transformadora i radical.

  • És la porta d’entrada al cooperativisme i a l’Economia Social i Solidària a Sabadell.
  • És un espai de co-treball i intercooperació, amb taules de treball, sala de reunions i escenari per a esdeveniments o actes culturals de petit format.
  • Consta d’un programa cultural propi d’acció transformadora i pensament crític a través de diferents formes i formats (literatura, art, cultura, feminismes, emergència climàtica…).
  • És un pol cooperatiu on els diferents actors de l’ESS i les cooperatives que en formen part interaccionen amb la voluntat de fer créixer la xarxa.