[Mal]educa: el primer manual sobre l’educació feminista, anticapitalista, antiracista i queer a la ciutat de Sabadell

Cocreant una educació autèntica: Creem un manual sobre educació a Sabadell, feminista, anticapacitista, antiracista i anticapitalista. 

El proper 11 de maig i 5 de juny, la ciutat de Sabadell acollirà un esdeveniment crucial per al futur de la seva comunitat educativa: les Jornades de Treball per a la Cocreació d’un Manual sobre l’Educació a Sabadell. Aquesta iniciativa, titulada amb el provocador subtítol “[Mal]Educa”, té com a objectiu principal la creació d’un manual inclusiu i transgressiu que abordi les diverses dimensions de l’educació des d’una òptica feminista, anticapacitista, antiracista i queer.

El dispositiu metodològic adoptat per a aquestes jornades és tan innovador com el seu objectiu. La cocreació és la clau: docents, membres de la comunitat educativa i altres agents relacionats, ja sigui de manera remunerada o voluntària, es reuniran per debatre, compartir idees i experiències, i construir col·lectivament un manual que reflecteixi la diversitat i les necessitats de Sabadell.

Els objectius d’aquestes jornades són clars i ambiciosos. En primer lloc, es busca crear una xarxa vibrant entre els diversos actors de la comunitat educativa que desitgin explorar noves maneres de fer i de pensar l’educació. Això implica connectar pràctiques educatives dissidents, projectes educatius perifèrics i altres iniciatives que sovint romanen invisibles o marginades.

Els continguts que es tractaran durant les jornades aborden qüestions fonamentals per a la transformació de l’educació a Sabadell. Es discutiran pràctiques educatives alternatives en espais formals i informals, s’analitzaran les lògiques d’acció dels projectes educatius perifèrics i es compartiran estratègies i tàctiques per promoure un autèntic “gir educatiu”.

La idea central és fomentar el diàleg i la col·laboració entre tots els agents educatius de Sabadell, amb l’objectiu de generar idees i projectes concrets que enriqueixin el teixit social de l’educació i el lleure a la ciutat. Les conclusions i propostes sorgides d’aquestes jornades es plasmaran en la línia de treball del manual, que inclourà seccions com una presentació, entrevistes o articles i experiències en consonància amb els principis feministes, anticapacitistes, antiracistes i queer.

Així, les jornades del 11 de maig i 5 de juny prometen ser un punt de partida emocionant per a la transformació de l’educació a Sabadell. La col·laboració, la diversitat i la voluntat de desafiar els paradigmes establerts són els motors d’aquesta iniciativa, que busca obrir noves perspectives i horitzons per a una educació autèntica i inclusiva.

 

Aquí et deixem el programa de les jornades:

Visita
la nostra
botiga
online!

To top